Kérem az ingyenes szálláshely minősítés e-bookot!
Online szobafoglalási rendszer borítókép

Szálláshely automatizáció: online foglalási rendszer

A foglalómotor a szálláshely weboldalába beágyazható, vagy különálló linkként működő naprakész foglaltsági naptár, amely segít a vendégeknek a foglalásuk véglegesítésében.

Miért éri meg?

A szállásközvetítő oldalak foglalásonként akár 12–16% közötti jutalékot is felszámíthatnak, ami egy kisebb szálláshely esetében is havi több tízezer forintot jelent.

Ezért sok szállásadó az ismert közvetítő oldalak (Szállás.hu, Booking, Airbnb) mellett saját weboldalt és foglalási lehetőséget is biztosít azért, hogy csökkentse a költségeit és személyesebb kapcsolatot építsen ki a vendégekkel.

Milyen foglalási lehetőségek vannak?

A közvetítő oldalakon túl a vendégek az alábbi foglalási csatornákat is alkalmazzák:

  • telefon

  • email

  • Facebook/Instagram

  • Saját weboldal űrlapja

A legfőbb probléma ezekkel a csatornákkal, hogy sokszor időrablók és folyamatos személyes jelenlétet igényelnek.

A telefonos foglalások automatizálásáért sajnos nem tehetünk sokat, viszont a weboldalról érkező érdeklődőkkel kapcsolatos adminisztrációt csökkenthetjük.

Főszezonban számtalanszor előfordul, hogy a vendégek emailben a szabad szobák iránt érdeklődnek — amikor már teltház van — , mert valós időben frissülő foglaltsági naptár hiányában egyszerűen nem látják a weboldalon a foglalt kapacitásainkat...

Ha pedig van naptárunk, de továbbra is egy űrlapon kell jelentkezniük, akkor válasz emailben kell megerősítenünk a foglalásukat, a szabad szobákat pedig lemondani a közvetítő oldalakon. Ez elég időigényes tud lenni.

Miben segít az Appartman online foglalási rendszere?

Az Appartman foglalómotorja egy saját weboldalba ágyazható szobafoglalási rendszer kifejezetten kis szállásadóknak, amely segíti a foglalások automatizált kezelését.

Személyre szabható árazás

Az admin felületen lehetőségünk van a különböző árazási módszerek beállítására ami miatt lakóegység, létszám vagy akár hibrid árazásban is foglalhatnak vendégeink.

Naptárszinkron

A foglalómotor összeköttetésben van a közvetítő oldalakkal így a funkció segítségével a vendég naprakész információt kap a szabad időpontokról. A foglalás beérkezését követő néhány órán belül a foglalómotor automatikusan lemondja a szabad kapacitásokat a közvetítő oldalakon így nem kell aggódni a túlfoglalások miatt sem.

Email automatizmusok

Foglalás beérkezését követően a foglaló automatikus emailt kap a foglalás adatairól, előleg fizetésének összegéről és menetéről.

Felhasználóbarát kialakítás

A foglalómotor weboldalba ágyazható, de akár weboldal nélküli saját linken is közvetlenül elérhető. Mobilbarát és egyszerű kialakításának köszönhetően pedig segíti a látogatót, hogy könnyen, gördülékenyen intézze foglalását.

Ha érdekel a megoldás, bővebb információkat az appartman.hu foglalómotor weboldalán találsz.

Az eredeti cikk a Szállásadók szakmai közössége Medium oldalán található. A Szállásadók szakmai közössége egy magánszállásadókból álló, egymást segítő közösség. Csatlakozz bátran a Facebook csoportunkhoz!

Regisztrálj és tedd lehetővé az egyszerű direkt online foglalást vendégeidnek!

14 nap ingyenes próbaidővel.
  • Villámgyors regisztráció
  • Automatikusan frissülő naptárak
  • Automatikus emailek
14 napos ingyenes próbaidőszak.