Tekintsd meg szakmai cikkeinket!
Szallasadok.com

Mi az az iCal naptár szinkron és hogy működik?

Naptár szinkron az Appartmanban

Az iCal naptár szinkronnal könnyedén összehangolhatod az online szobafoglalási rendszered naptárát a szállásközvetítő oldalakéival (Szallas.hu, Booking és Airbnb). A naptár szinkron nagy segítséget nyújt a túlfoglalás elkerülésében. A naptár szinkron kompatibilis az Appartman szobafoglalási rendszerével, ezen a linken regisztrálva te is létrehozhatod naprakész foglalási rendszeredet szálláshelyednek.

Ez a cikk egy általános ismertető az iCal naptár szinkron működéséről, a szállásközvetítőnkénti összekötési útmutatókat itt találod:

Hogy kell összekapcsolni a naptárakat?

Összekötési segédlet app: próbáld ki az összekötési segédletünket, amiben lépésről lépésre haladva végezheted el az összekötést! Az összekötési segédletet itt találod.

Az iCal esetében minden egyes lakóegységhez tartozik egy naptár minden foglalási rendszeren, vagy közvetítő oldalon. Tehát ha van egy szobád, és azt értékesíted az Appartman, a Szallas.hu és a Booking felületén, akkor annak lesz egy naptára mindhárom rendszeren.

A példában van egy tetőtéri szobánk, ami mindhárom rendszeren rendelkezik egy foglaltsági naptárral. Ezek alapesetben nem kommunikálnak egymással, és ebből következik a túlfoglalás, illetve a manuális zárolgatás. Ezen segít az iCal naptár szinkron

A naptárak akkor tudják egymásnak küldeni a foglalt és szabad dátumokat, ha ismerik egymás linkjét. Minden naptárhoz meg kell adni az összes többi naptár linkjét, hogy tudjanak kommunikálni egymással.

Az ábrázolt példán látszik, hogy mivel a Booking és Szallas.hu nem rendelkeznek egymás naptárjainak linkjeivel, így nem tudnak min keresztül kommunikálni egymással. A példában a Booking és a Szallas.hu csak az Appartmannal tud kommunikálni, mivel csak az Appartman linkje van meg nekik.

Kész állapot: amikor minden foglalási rendszernek megvan minden más foglalási rendszer linkje. Lényegében mintha ismerősnek jelölnék, és visszajelölnék egymást a naptárak egy közösségi oldalon.

Naptár szinkron beállítása

Milyen gyakran frissül az iCal naptár szinkron?

Az Appartman és az Airbnb 5 perces frissítést garantál, a Szallas.hu és a Booking esetében ez fél- és egy óra közötti gyakoriságra tehető.

Milyen adatokat küld az iCal naptár szinkron?

A naptárakat szinkronizálva csak azt az információt lehet továbbítani, hogy az adott lakóegység az adott dátumon foglalt, vagy szabad. Ennek megfelelően nem lesznek feltüntetve a foglaláshoz kapcsolódó információk, mint a foglaló neve, létszám, stb.