Kérem az ingyenes szálláshely minősítés e-bookot!
Saját weboldal készítése magánszálláshelyeknek.

Saját weboldal vagy az Appartman foglalási oldal – melyiket érdemes használni?

Azoknak a szállásadóknak, akik szeretnének elszakadni szálláshely közvetítő oldalaktól, szükségük van egy saját weboldalra, ahol fogadni tudják a közvetlen foglalásokat. És ez sokakat el is tántorít a függetlenségre való törekvéstől, a saját weboldallal kapcsolatban ugyanis az él a köztudatban, hogy drága mulatság, ráadásul nagyon macerás fenntartani. Weboldalépítésre azonban többféle lehetőség áll rendelkezésre lehet valóban saját oldalad, de használhatod akár az Appartman weboldal helyettesítő megoldását is. Hogy kinek melyik a jobb lehetőség, az egyéni lehet.

Egyedi weboldal építése – már nem is olyan nehéz

Az igazság az, hogy ma már azok is képesek felépíteni a saját weboldalukat, akik nem rendelkeznek programozói ismeretekkel. Az úgynevezett CMS-eknek hála, egy nagyon egyszerű, felhasználóbarát szerkesztőfelületen rakhatja össze bárki a saját oldalát; csupán domainre, és tárhelyre van szükség hozzá, amik minimális költségekkel járnak.

Hátránya a, hogy hacsak nincs hozzá kimondottan érzéked, akkor valószínűleg kevésbé lesz profi kinézetű a weboldalad, mint azok, amelyeket szakemberek raktak össze. A sablonok ugyanakkor segítenek abban, hogy mégse látszódjon annyira a különbség.

Ha emellett a megoldás mellett döntesz, akkor nagyon kevés pénzből lehet egy használható weboldalad. Inkább időt kell fektetned abba, hogy valóban igényes honlapot rakj össze.

Ha nem mered magad csinálni…

Természetesen az is egy lehetőség, ha webdesignert vagy webfejlesztőt bízol meg a weboldal felépítésében. Ha jól választod ki a szakembert, akkor a weboldal szempontjából ez kétségtelenül jó döntés, hiszen igazán profin lesz összerakva, ugyanakkor ez nyilvánvalóan nagyobb költségekkel jár: több százezres tétel is lehet.

Ezt azonban egyszer kell kifizetni, és máris van egy jól működő weboldalad, aminek a kezelését valószínűleg Te magad is el tudod végezni.

Szálláshelyekre szabva

Ne feledkezzünk meg a weboldal eredeti céljáról, vagyis arról, hogy direkt foglalásokat szeretnél fogadni. Ez akkor fog megvalósulni, ha saját foglalási rendszered is van az oldaladon.

A látogatóid nem szeretnének emailben érdeklődni az árakról, telefonon, vagy szintén e-mailben egyeztetni a foglalásról. Minél jobban megkönnyíted a dolgukat, annál valószínűbb, hogy ha már ott járnak, foglalnak is nálad. Egy áttekinthető foglaltsági naptár, illetve automatikus foglalási lehetőség tehát nagymértékben növeli annak esélyét, hogy a látogatásból foglalás lesz.

Az Appartman foglalási rendszere megoldást nyújt erre a problémára: használhatod a saját weboldaladba ágyazva, így lehetővé teheted a látogatóidnak, hogy könnyen, gyorsan, néhány kattintással foglalhassanak is a szálláshelyen.

Az iCal naptárszinkronnak köszönhetően pedig itt tudod majd kezelni a más helyekről érkező foglalásaidat is, így a túlfoglalást elkerülheted, az adminisztráció gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

Weboldalhelyettesítő megoldás magánszálláshelyeknek

Az Appartman szoftvere azon túl, hogy a saját weboldalba ágyazható foglalómotort biztosít, képes helyettesíteni is a honlapot. Ez úgy valósul meg, hogy egy foglalási linket be tudsz illeszteni gyakorlatilag bármilyen felületre. Ha tehát csinálsz a szálláshelyednek például egy Facebook vagy Instagram oldalt, odaillesztheted az említett linket.

A vendég a linkre kattintva a foglalási felületen találja magát, ahol egy naptárban láthatja a létszám megadását követően a szabad helyeket. Itt pillanatok alatt, párat kattintva tud foglalni, ráadásul automatikus visszaigazolást is kaphat.

Minden fontos információt megadhatsz a szálláshelyről, szezonális árakat, kedvezményeket, részletes leírást, és természetesen képeket is feltölthetsz. Ezzel tehát teljesen tudsz helyettesíteni egy weboldalt.

Hogyan is működik ez?

  1. Először is regisztrálnod kell a https://appartman.hu/
  2. A regisztráció során információkat, adatokat és fényképeket adhatsz meg a szálláshelyről. Ezen adatok felhasználásával a szoftver másodpercek alatt, automatikusan létrehoz egy foglalási weboldalt számodra.
  3. A vendégek ezt a weboldalt a foglalási linken keresztül érhetik el, amelyet, ahogy már említettük, bárhová, például a Facebook vagy Insta oldaladra is beilleszthetsz.
  4. A linkre kattintva a vendégek egy átlátható naptárral találkoznak, amelyben megadhatják a feltételeiket, és a naptár máris mutatja nekik a rendelkezésre álló szobákat vagy apartmanokat. Láthatják a képeket, a foglalási feltételeket, leírást, és a szoftver automatikusan számolja a foglalási költségeket a szezonális beállításoknak megfelelően.
  5. A foglalás után a vendégek automatikus e-mailt kapnak a függőben lévő, majd a megerősített foglalásról. A foglalás megerősítéséről Te dönthetsz, ahogy azt is Te adhatod meg, hogy mit tartalmaz az automatikus e-mail.
  6. Az Appartman szoftverrel tehát percek alatt használható foglalási oldalt kapsz, így fogadhatsz közvetlen foglalásokat!

Melyik megoldást válasszam?

Mindkét megoldás jónak tűnik, és nyilván csábító az egyszerűbb lehetőség – de vajon kinek érdemes ezt választani, és kinek célszerű mégis egy jól felépített, saját oldalban gondolkodnia?

Nos, ez attól függ, mi a cél, illetve hány szálláshelyet kezelsz. 1-2 hely esetén valószínűleg tökéletesen fedi az igényeidet az Appartman megoldása, amivel költséghatékonyan tudod megoldani, hogy direkt foglalásokat tudj fogadni.

Ha azonban több szálláshelyed van, netán szeretnél felépíteni egy komolyabb, erős lábakon álló brandet, mindenképpen javasolnánk a saját weboldalt. Ha úgy érzed, nem szeretnél saját magad birkózni ezzel a feladattal, ezzel kapcsolatban is nyugodtan fordulhatsz hozzánk, a foglalómotorunkat pedig minimális költséggel használhatod a szálláshelyed weboldalába ágyazva.

Közvetlen foglalásokat fogadni mindenképp megéri – tegyél azért, hogy ez nálad is lehetséges legyen!

Regisztrálj és tedd lehetővé az egyszerű direkt online foglalást vendégeidnek!

14 nap ingyenes próbaidővel.
  • Villámgyors regisztráció
  • Automatikusan frissülő naptárak
  • Automatikus emailek
14 napos ingyenes próbaidőszak.